Transformatie Shell Grootlab

Opdrachtgever New Energy Docks wil een deel van het voormalige Shell Grootlab (Amsterdam-Noord) tijdelijk gebruiken voor de huisvesting van de eigen organisatie en die van andere innovatieve duurzame bedrijven. Aan ons de vraag om een voorstel te doen voor de gemeenschappelijke ruimtes.

We hebben ervoor gekozen om het doodse en grauwe binnenhof, waar alle overige ruimtes aan grenzen, op te knappen en functioneel belangrijk te maken. Het binnenhof krijgt een functie als extra centrale ontsluiting, als overdekt atrium en aantrekkelijke groene ontmoetingsplaats. Dit nieuwe atrium heeft een sterke positieve uitstraling naar alle omliggende kantoren, vergaderruimtes en flexwerkplekken. Door hem te overkappen, wordt bovendien energie bespaard, doordat de kantoren in de winter (aanzienlijk) minder warmte aan de buitenlucht verliezen.

I.s.m. Ingolf Kruseman (ASK) voor visualisatie, Menno Kooistra (Leegstand van Zaken) voor initiatie, Gerbert van Oosterom (bbn) voor kostenadvies en Charles Smeets (Yes to Solar) voor bouwfysisch advies.