Stack+Frame

Stack+Frame is het resultaat van een zoektocht die in 2008 door A-Studio i.s.m. TU Eindhoven en Slimbouwen werd opgestart en die we destijds Industrieel bouwen 2015 hebben gedoopt. Hieruit volgde in 2012 de uitvinding, door A-Studio, van een Open Standaard die het meest noodzakelijke standaardiseert maar verder zoveel mogelijk open laat:

Het frame is schaalbaar: de maten zijn vrij te kiezen. De constructiematerialen zijn per element ook geheel vrij te kiezen. Het frame kan verder ingevuld worden met een keur aan vloeren, wanden, gevels en plafonds naar keuze. De + elementen zijn zowel verbindingen als isolatoren (geluid, warmte) en afstandshouders. Tussen de frames in is daardoor rondom blijvend toegankelijke ruimte voor kanalen en leidingen. Tot slot is het geheel makkelijk uitbreidbaar: er kunnen frames op worden gestapeld op aan (loggia, balkon, galerij) worden gehangen.

Stack+Frame is bedoeld voor gebouwen die snel, goedkoop en in grote hoeveelheden geproduceerd moeten worden, maar waar tegelijkertijd onverminderd de wens van leefbaarheid en duurzaamheid van kracht blijft. Het is een alternatief voor de monotone, massale, technisch matige en sterk milieubelastende bouw in explosief groeiende steden als Beijing, Mumbai, Lagos, Mexico, Sao Paolo, Manilla en Jakarta.